Nuffnang Ads

Wednesday, April 3, 2013

Testimoni: Nutriferon

Assalamualaikum....

April adalah bulan kegemaran saya kerana birthday saya pun bulan April gak hehe menambahkan lagi kegembiraan saya bulan ni adalah kerana promo pada bulan ni adalah Nutriferon...salah satu supplement favourite saya...nak tau kenapa saya suka?? Jom baca... =)

Al-kisahnya....last 2 weeks anak sulung saya Alya, umur 3 tahun lebih kena selsema dan batuk yang teruk..hingus dia color kuning kehijauan yang likat dan pekat dah cam ala-ala cendol dah huhu...rasanya dia xberjangkit dengan sesiapa pun sebab dia kat umah je ngn saya hehe maybe dah memang kebetulan kot virus tu nak menyerang dia...

Pada masa yang sama, adiknya Ammar pun berjangkit dari kakaknya jugak sebab si kakak ni suka sangat datang cium adik and kadang-kadang terbersin depan muka adik...memang first class la virus tu hinggap kat adik kan...dh berbuih mulut larang tapi budak-budak umur ni bukannya faham sangat kan...so ummi dia pun pasrah jela...sian sangat kat adik coz dia pun selsema ngn teruk sampai sumbat hidung xle nak nafas....batuk pun teruk sampai hilang suara...nangis pun dah tak dengar coz suara hilang akibat batuk teruk sangat...

So apa yang saya buat...kat Alya saya bagi dia Nutriferon...1 peket tu saya bahagi 3 and saya masukkan dalam susu dia...Alhamdulillah dalam seminggu je dia dah baik..batuk dah stop and selsema pun terus kering...tu pun saya tak bagi dia tiap hari, selang-selang gak sebab terlupa nk masukkan dalam susu and kadang-kadang dia ikut saya buat susu so kalau dia nampak nanti dia x nak minum...padahal bila x nampak tu dia minum je...hehe even dah baik saya still bagi gak Nutriferon kat dia seminggu 1-2 kali untuk boostkan immune system dia...

Untuk si Ammar plak...since dia masih lagi breastfeed..so saya la yang makan Nutriferon tu...yang buat saya sayang kat Nutriferon ni, saya just ambil 3 hari je..alhamdulillah selsema & batuk Ammar terus baik..memang boleh nampak yang hingus dia dari pekat terus jadi yang cair and clear pastu batuk dia sehari je dah baik...hubby saya pun terkejut and tanya saya, saya buat macam mana batuk & selsema Ammar cepat sangat baik...so saya jawablah....NUTRIFERON je.... =) Sama macam Alya...saya still lagi ambil Nutriferon 1-2 kali seminggu untuk boostkan immune system saya dan juga Ammar =)

Kalau semua nak kenal dengan anak-anak saya...ini la permata hati saya..penghibur di kala duka dan suka hehe


Alya Adriana, 3 tahun 6 bulan

Ammar Rizqi, 4 bulan

So, for mommies out there...memang x rugi kita bagi yang terbaik untuk anak-anak coz happy kids equal to happy mommy hehe if anak sakit, sapa yang susah?? Kita jugak kan... =) Since Alya pun baru je join school so memang sah-sah la saya akan continue bagi Nutriferon padanya so that dia akan enjoy pegi sekolah tanpa saya perlu risau dia akan berjangkit demam or selsema dari kawan-kawan... =)

This is my HERO:


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

xoxo,

Najah
Shaklee Independent Distributor [ID: 893828]
najahsalwa@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019.676.8776