Nuffnang Ads

Tuesday, July 16, 2013

Vitamin Untuk Masalah JERAGAT

Assalamualaikum....

Since kita pun akan beraya tak lama lagi kan...jadi saya pasti ramai yang nak kelihatan cantik, menawan, berseri...macam-macam lagi la di Hari Raya nanti. Jadi hari ni saya nak kongsi sikit pasal jeragat...

Apa itu jeragat? Jeragat ialah tompok-tompok hitam yang disebabkan melanin yang terkumpul dan menjadi warna coklat muda atau coklat tua. Kadang kala ia hitam yang terkumpul di muka biasanya berkelompok, baik di pipi mahupun di dahi atau dagu. Jeragat boleh dipudarkan atau dikurangkan, tetapi tidak boleh dipulihkan sama sekali. Mungkin anda tidak ada jeragat, tetapi mencegah lebih baik sebelum ditimpa masalah ini.

Pendek kata, dia adalah bintik-bintik hitam yang kecil-kecil yang naik kat muka...bukan jerawat atau tahi lalat. Dia tumbuh kecil-kecil ala-ala lebihan daging warna coklat atau hitam..jeragat ni masalah kulit normal di kalangan wanita. Ia tak berbahaya tapi ia membuatkan wajah kelihatan kusam dan tak cantik. Bab-bab tak cantik ni memang antara pantang yang paling besar untuk kaum wanita. Betul tak?

Jadi, apakah antara PUNCA-PUNCA jeragat ni:
  1. Ia disebabkan oleh pancaran UV matahari yang menjadikan kelebihan pigmen.
  2. Hormon yang tidak seimbang disebabkan mengandung atau menopaus.
  3. Gelisah dan tidak cukup tidur.
  4. Menggunakan makeup yang tidak berkualiti dan bermutu rendah.
  5. Disebabkan oleh masalah pada limpa.
Okey..apakah antara langkah-langkah pencegahan jeragat?
  1. Melindungi kulit dari matahari
  2. Pemakaian krim yg bersesuaian dengan kulit
  3. Pemakanan yang seimbang
  4. Pengambilan vitamin yang bersesuaian...macam keratan majalah di bawah..
    Sumber: Rapi - katanya pengambilan vitamin membantu kurangkan masalah jeragat.. " which is true indeed...kulit memerlukan tiga jenis vitamin iaitu A, C dan E untuk kekal sihat..


Rapi 2012

  • Vitamin C - Perlu untuk pembentukan kolagen (Sila cuba Vitamin C Plus Shaklee ia sustained released lengkap dengan bioflavonoid.. vitamin C Shaklee mmg larisss.. always out of stock seluruh Malaysia)
  • Vitamin E - Membantu keseimbangan hormon dan mengawal kadar minyak dalam liang kulit (yang ni saya suggest anda cuba Vitamin E Shaklee.. sebab ia natural, 400iu lengkap dengan Selenium dan yang best ia ada extract grape seed.. so memang terbaikkk)
  • Protein - Mengurangkan kesan hitam akibat jeragat  (apa lagii.. sila lah cuba Protein ESP Shaklee.. memang terbaikk ..non GMO.. memang hot stuff...kalau ada extra budget.. sila ambil Collagen Powder Shaklee.. haaa yang tu memang sah-sah best tahap maksima)

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

xoxo,

Najah
Shaklee Independent Distributor [ID: 893828]
najahsalwa@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019.676.8776