Nuffnang Ads

Thursday, April 10, 2014

Jatuh cinta dengan Nutriwhite (^__^)

Assalamualaikum...

Semalam saya citer pasal gi JJCM masa cuti skolah aritu..pastu ada la terselit gambo berselfie dengan hero kecik, Ammar...tetiba ramai plak yang dok tanya saya guna skincare apa untuk muka...katanya nampak licin, lembap dan flawless...adoooiiii perasan mak biler dipuji bagai haha berbunga-bunga terus...hidung pun kembang abis...haha padahal biler tanya Sang Hubby...dia kata biasa je tapi nampak la kulit lebih lembap..dah tak kering sangat cam dulu =) jadi la kan...puji lebih-lebih pun takleh gak...hehe nanti perasan pun berlebih gak...

Jadi harini saya nak kongsi la sket "rahsia" saya...chewaaahhh!!! Rahsia la sangat kan hahaha....

Haaaa.....ni la gambo yang bikin kontroversi tu huhu...abis terperasan mak sorang-sorang

Bagi yang dah lama ikut blog saya ni sure tau yang saya ni memang amalkan supplements untuk kesihatan kulit....saya memang mengamalkan B Complex, Sustained Release Vitamin C, Vitamin E Complex dan juga ESP untuk kesihatan kulit....tapi bila cakap amik supplements Shaklee ni...kita amik untuk kulit tapi dapat benefit untuk menda lain gak...so sebab tu la saya pilih Shaklee...

Baru je sebenarnya saya cuba set Nutriwhite ni...dalam awal March lepas sebab lamaaaa saya tunggu nak ada balik stock untuk items Nutriwhite ni...dulu saya tertanya gak, nape la yang orang suka sangat sampai licin abis stock...sekarang ni baru saya faham...

Sang Hubby & I....katanya... (^__^)
Syukur Alhamdulillah sebab saya mempunyai kulit yang kurang bermasalah...maksud kurang tu, takdela banyak sangat jerawat...tapi still ada la skali skala...cuma kulit saya ni kering...kering sangat...sampai saya ingat sebab keturunan kot kulit kering ni sebab macam-macam cara semua tak jalan hahaha...selain kulit kering, kulit saya juga nampak kusam...tak berseri...dah la memang saya jenis tak pandai nak pakai make up ke pape kan...lagi la nampak kusam je...

Alhamdulillah lepas saya amalkan supplements untuk kulit...kulit saya lebih sihat, jadi glowing dah sket..sket je la hehe...pastu saya pun perasan yang nampak lebih cerah. Tapi masalah kulit kering tu still tak berapa selesai lagi la...especially kat bahagian tepi hidung hingga tepi mulut...kiranya dari tahi lalat kat pipi saya tuh sampai tepi hidung...haa senang citer area tu la untuk both sides...

Lagi gamba selfie haha...nampak tak Alya malas layan Ummi dia kat belakang tu
Alhamdulillah baru sebulan saya cuba Nutriwhite...memang boleh rasa dan nampak perbezaannya...saya rasa kulit saya makin lembut dan lembap...even kalau tak pakai pape skincare pun aritu kulit saya still lagi lembap dan tak kering...apa yang best pasal Nutriwhite ni, dia tak berminyak..after kita dah apply kat muka, lotion tu sme kulit kita absorb menjadikan kulit muka nampak flawless je hehe yang penting, tak payah nak picit 2-3 kali...sekali picit je dah cukup untuk apply kat seluruh muka...haaa, memang jimat sangat...sebab tu saya jatuh cinta...jimat dan berkesan hehe
Ni la latest pic...tak abis-abis selfie dalam kete kan...maafkan la daku ye hehehe
Bagi yang masih mencari-cari skincare yang sesuai untuk diri...boleh lah mencuba Nutriwhite...actually ada macam-macam items dalam range Nutriwhite ni tapi jangan risau...saya boleh syorkan mengikut keperluan dan bajet anda...seelok-eloknya cubalah dua-dua...kita rawat dari dalam dan juga luar...baru la hasil dia memuaskan...

xoxo,

Najah Salwa Ismail
019.676.8776
najahsalwa@gmail.com