Nuffnang Ads

Friday, May 30, 2014

School Holiday: Kidz Paradise, The Mines

Assalamualaikum....

Cuti sekolah dah bermula, mesti mommies & daddies sibuk pikirkan mana nak bawak kiddos gi holiday kan?? Ya Allah...syukur sangat sebab saya ni WAHM, jadi saya boleh bawak anak-anak keluar gi jalan-jalan...tak de la diorang bosan je kat rumah kan...

Tapi yang dekat-dekat boleh la sebab mencabar gak lah nak drive kete dengan si Ammar ni..asyik-asyik nak tido...tido...huhu pantang btol nampak Ummi dia pegang stereng hahaha dengan itu, Ummi ada request untuk Abi..."Abi, kita kena ada chauffeur la kot skang ni kan?? Hahaha" Perangai Ammar ni dari kecik lagi memang gitu...dia tak tahan naik kete lama-lama tanpa Ummi di sisi huhu dari kecik memang mencabar btol bawak kete dengan dia huhu sabo jela....

Haaa ni la dia tempatnye...
(Gambar: FB Kidz Paradise Sdn Bhd)

Okay, berbalik pada topik kita. Semalam seharian kami di The Mines selepas Ummi setelkan keja-keja Ummi =) Sampai je The Mines, terus kami ke tingkat 4 untuk ke Kidz Paradise ni. Sebenarnya, ni la pertama kali kami ke sini hehehe bayaran masuk sempena cuti sekolah ni RM38 untuk kanak-kanak, dewasa masuk free je...pastu unlimited jam...nak keluar masuk baper kali pun boleh. Tu yang penting...dia ada gak pakej, RM150 untuk 8 kali masuk...memang la murah biler kita bahagikan untuk per entry kan?? Tapi bila pikir-pikir balik, kerap sangat ke budak-budak ni nak datang main sini...so saya just amik yang per entry tu je...

Bila masuk ke dalam...memang luas tempatnya...budak-budak pun buntang mata tengok macam-macam mende untuk diorang main hehe masing-masing muka happy & sengih sampai ke telinga haha tak nyempat-nyempat dah nak pakai stokin pun...kat sini bukan kanak-kanak je, ibubapa yang masuk pun kena pakai stokin skali tau. Jadi bawaklah siap-siap dari rumah ye. Kalau takde, jangan risau...ada di jual di sini...stokin kanak-kanak cam Alya RM2 sepasang, dewasa RM4 sepasang. Kalau kecik lagi cam Ammar tak tanya plak semalam huhu meh tengok antara permainan yang ada...

Ni la pemandangan bila kita mula-mula masuk ke Kidz Paradise ni
(Gambar: FB Kidz Paradise Sdn Bhd)

Ni plak dia punya slide & ball pool...layan gak la dalam ni hehe
(Gambar: FB Kidz Paradise Sdn Bhd)

Menda-menda ni berpusing sebenarnya...pusing pun bukanlah laju mana.
Sesuai untuk kanak-kanak
(Gambar: FB Kidz Paradise Sdn Bhd)

(Gambar: FB Kidz Paradise Sdn Bhd)

(Gambar: FB Kidz Paradise Sdn Bhd)

(Gambar: FB Kidz Paradise Sdn Bhd)

Ni plak dia punya sand pool
Alya & Ammar memang suka sangat main kat dalam ni
(Gambar: FB Kidz Paradise Sdn Bhd)

Banyak tools dia untuk budak-budak main
(Gambar: FB Kidz Paradise Sdn Bhd)

Ada juga disediakan ruangan untuk birthday. Jadi boleh buat party di sini
(Gambar: FB Kidz Paradise Sdn Bhd)

Locker untuk simpan barang
(Gambar: FB Kidz Paradise Sdn Bhd)

Keseluruhannya bagi saya, facilities yang disediakan memang best. Ruang pun besar jadi anak-anak ada banyak ruang untuk bermain. Diorang pun tak cepat bosan dan memang enjoy je. Boleh la mommy & daddy bawak nanti kan?? Tak yah gi jauh-jauh, kat The Mines ni je...kalau tak silap dia ada cawangan gak kat Klang Parade.

Happy face =)

Hero nak turun slide sendiri hihi

Ni kakak plak yang beraksi hehe

Berdua lebih baik hahahaha

xoxo,

Najah Salwa
019.676.8776