Nuffnang Ads

Sunday, August 31, 2014

Mengejar Mimpi Menjadi Realiti

Hamboih tajuk...memang tak mau kalah la kan, baca pun dah rasa nak tergelak guling dah nih ahahahahaha konon gempak habis la tu kan hehehe...

Hai apa la yang dok merapu nih kan...saje jela Najah nak kongsi dengan korang sket story saya ni hehe bagi yang mengenali diri saya ni, saya ni memang peminat spa...dari dulu lagi memang suka pegi spa untuk urut, mandi susu, buat facial, manicure pedicure...macam-macam la kan...lepas tu suasana tenang dan damai dalam spa tu yang membuatkan saya ni suka sangat pegi spa...

Tapi sejak dah berkahwin dan ada anak ni...masa tu macam tak berapa sesuai untuk saya pegi spa. Macam-macam perasaan yang ada...rasa bersalah tinggalkan anak, risau nanti anak nangis...macam-macam la kan. Maybe tu memang mommy syndrome la kot kan haha ke saya sorang je yang de feeling camtu? ahahaha


Kebetulan dalam 2 tahun lepas saya dan suami beli kedai di Desa Pinggiran Putra. Masa mula beli tu tak tau pun nak buat apa. Ada kosong pastu terasa cam nak beli kan ahaha takde keje kan?? Tapi bila dah beli tu mula rancang macam-macam nak buat dengan kedai tu kan...lepas pikir punya pikir, strategy sana sini kami bersetuju untuk buka spa. Perancangan tu dah mula dari tahun lepas lagi tapi biasalah kan...saya ni asyik bertangguh je end up tahun ni, dalam bulan Mei camtu la baru la btol-btol gerak hahaha

Jadi saya pun mula la pikir apa menda saya nak buat kat spa tu, macam mana layout dia nanti, berapa anggaran kos, beauty therapist, macam-macam la kan...

Ni la dia sketch layout spa saya tu

Saya beruntung sangat sebab ni kedai kami so if nak buat apa-apa renovation pun ok la. Kalau sewa nanti kena la dapat agreement dari owner dulu semua kan. Untuk pengetahuan, spa saya ni di tingkat 1. Kenapa tak buat kat bawah?? Sebabnya ground floor hubby dah sewa kan kat orang lain hahaha tapi ok la, atas lebih privacy sket kan hehehe (saje nak sedapkan hati)

Area dapur & bilik massage

Area toilet, bilik mandi, bilik sauna, bilik jacuzzi & bilik solat

Area bilik facial & counter reception

Pintu masuk

Amendment untuk layout ni pun tak tau la brapa kali buat. Mana tak nya, skali discuss dengan hubby dia bagi opinion so kami pun tukar, pastu discuss lagi dengan Mummy (mak angkat saya)...ada lagi perubahan dan idea baru. Final layout ni memang dah ambil consideration semua orang dan semua pun berpuas hati...Alhamdulillah...

Area reception & pedicure / manicure

Pedicure & Manicure

Area salun rambut

Saya rasa spa saya ni unik sikit sebab saya ada gak salun untuk gunting rambut yang mana jarang spa lain ada. Lepas tu, konsep yang saya pilih ni bukan Bali ke Thai ke apa tapi lebih pada modern contemporary. Banyak element yang kami campur kan skali...senang citer spa is a reflection of myself. Simple, elegant but sweet. Cheewaaahhh....sweet la sangat kan hahaha

Bersambung.....

xoxo,

Najah Salwa
019.676.8776