Nuffnang Ads

Friday, March 27, 2015

It's Make Over Timeeee...!!!

Assalamualaikum.....

Ada yang tanya saya...buat apa kat spa hari-hari? Setiap hari sibuk dengan pelanggan ke? Hehehe ada hari memang full house, ada hari sempatlah lagi kami nak main-main =) Kalau asyik kerja jer mestilah bosan kan...

Haa ni lah kisah main-main make up kami hari tu hehehe


Mula-mula kita try kat muka Lilis dulu hehehe cantik tak? Lain kan muka dia?Siap setkan rambut, memang tak tahan haha seronok tau main-main make over ni...yela, sambil-sambil perasan make up muka, boleh lah diperbetulkan step dan skill yang kita ada. Takkan lah nak tunggu muka customer baru nak baiki kesalahan kan? Bila kat diri sendiri, banyak yang kita boleh cuba & eksperiment kan hahaha

Inilah dia transformasi Lilis hehe

Bila Lilis dah setel. tumpuan beralih lah kat saya plak...ayooo!!! takde tempat dah nak lari ni. Saya ni memang jenis malas nak make up semua ni haha selalunya simple je. Kalau boleh tudung tu pun malas nak belit-belit, sarung je senang hehe tapi kali ni kita layan jela permintaan diorang ni hehe

Taraaaa.!!! Ni lah hasilnya hehe bukan diorang je,
saya pun rasa lainnyer la hai muka aku ni hahaha

Lepas dah setel main make up - make up, kena rushing balik ambil Alya plak sebab nak hantar dia gi kelas KUMON. Tak sempat masuk kete lagi Alya dah tengok semacam je kat muka Ummi dia haha tajam tak tajam mata si Alya tu hehehe memang kelakar sangat tengok  reaction dia =)

Sempat lagi tu nak berselfie dalam kereta hehehe

Alya request, lepas abis KUMON boleh tak kita pergi kedai Ummi? Ingatkan nak buat apa...rupanya dia pun nak main-main make up gak hahahahaha siap merayu lagi pleassseeeeeeee Ummi. Tak sampai hati la pulak rasa hehe jadi lepas KUMON, terus ke kedai balik.

Comel tak?? Lain kan muka Alya? hihi

Kalau korang nak tau, Alya ni memang suka berhias make up ni. Ummi dia je yang tak berapa rajin nak layan sebab Ummi ni nak make up pun tak reti hahaha dia punya la suka dengan make up dia sampai cakap. Boleh tak malam nanti Alya mandi tak basuh muka? Bila tanya kenapa? Dia jawab sebab tak nak make up dia ruined huhu punya la sayang kan....hihi

Lepas tu bila dah sampai rumah, Putri pun tegur lah muka Alya ada make up. Putri pun nak jugak...adoii, letih dah Maklong ni nak ulang alik dua tiga kali Putri ooiii hehehe pastu Alya jawab, tak pe Putri..meh Alya buatkan untuk Putri =) Nak tengok hasilnyer tak??? Hahahaha

Haaa tengok tu! Macam mana Alya go through kat tadi,
macam tu la dia buat balik kat Putri

Budak-budak memang cepat tangkap kan? Betulkan orang tua-tua cakap, budak ni memang tak pandai nak bohong. Apa dia nampak, apa dia dengar...semua dia ikut. Alya siap pesan kat Putri, Putri jangan pejam mata kuat sangat. relax je. Macam biasa je hahaha sebijik kot macam Ummi dok pesan kat dia masa kat kedai tadi hahaha

Taadaaaaa.....!!!
Ni lah dia Putri Aisya Nazira =)
Solekan: Alya Adriana
Hahahahahaha

Ummi tolong tambahkan accessories sikit kat Putri
untuk menyerlahkan lagi hasil make up Alya tu hehehe
Itulah dia kisah main-main kami di spa, sambung plak main-main kat rumah hehehe hidup ni kalau asyik seriuos je...asyik kerja je...memang la bosan dan stress kan. Jadi, pandai-pandai lah bahagikan masa dan diri anda agar kita akan rasa lebih bahagia =)

Oppss...terlupa plak, make up yang Alya guna ni memang yang mainan punya tau. Kebetulan aritu de dia beli masa gi downtown kat Jalan Reko tu dengan Abi dia haha tapi jadi cantiklah jugak kan...hahaha

xoxo,

Najah =)
017.305.6158